Welke beamer moet ik kiezen?

Te overwegen factoren bij het huren van een beamer

Voordat u uw volgende projector huurt, moet u vooraf wat onderzoek en huiswerk doen. Als het gaat om het ontlenen van de juiste digitale projector voor u, zal het beantwoorden van een paar vragen eerst het proces efficiënter maken.

# 1

Hoeveel kijkers zullen tegelijk kijken?

Het antwoord op deze vraag zal helpen om de grootte van de geprojecteerde afbeelding te bepalen, zodat iedereen de afbeelding duidelijk en gemakkelijk kan zien. Hoe meer mensen kijken (of een paar mensen verspreid over een groter gebied), hoe groter de afbeelding moet zijn. Naarmate het beeld groter wordt, zal het licht dat wordt geprojecteerd zich over een groter gebied uitstrekken, waardoor de schijnbare helderheid van de projector wordt verlaagd.

De helderheid wordt gemeten in Lumens als het gaat om projectoren. Naarmate het aantal mensen dat kijkt toeneemt, neemt ook het aantal lumen toe. De beamers die in onze winkel worden gehuurd, hebben een bereik van 800 tot 15.000 lumen. Professionelere projectors (6000 en hoger) zijn veel helderder en produceren een scherper beeld.

Als u weet hoeveel mensen de afbeelding zullen bekijken, kunt u vaststellen hoeveel lumen er nodig is en wat de beste schermgrootte is voor de afbeelding die wordt weergegeven.

# 2

Hoeveel licht zal er in de kamer zijn?

Ongeacht de helderheid van de projector, zal het beeld er altijd het beste uitzien in een donkere kamer. Het is echter nog steeds noodzakelijk om een ​​bepaalde hoeveelheid verlichting in een ruimte te hebben voor betrokkenheid van het publiek en het maken van notities.

Overweeg de volgende vuistregel als het gaat om het huren van een projector op basis van uw specifieke verlichtingsscenario’s:
Geen omgevingslicht – 1000 tot 1.400 lumen
Gedimd omgevingslicht – 1500 tot 2000 lumen
Normaal omgevingslicht – 2.100 tot 3.500 lumen
Als u ervoor kiest om uw presentatie buitenshuis te laten plaatsvinden, is het aan te bevelen uw scherm volledig in de schaduw te plaatsen.

# 3

Wat is het bedoelde gebruik?

Wat u precies zult laten zien, zal de juiste native resolutie voor uw projector bepalen:
Grote tekst of afbeeldingen met minder detail – SVGA-resolutie projectoren (800 x 600)
Gedetailleerde PowerPoint-dia’s en normaal lettertype weergeven – XGA-resolutie projectoren (1024 x 768)
Digitale fotografie, HD-toepassingen of andere zeer technische afbeeldingen weergeven – SXGA (1280 x 1024), SXGA + (1400 x 1050) of (1920 x 1080)
Dvd’s kijken bij weinig licht – Optoma MovieTime Projector

Aan het einde van de dag is de ideale projectorresolutie de computerresolutie die u ermee zult gebruiken.

Wat is een beamer en wat kan ik ermee doen?

 

 

 

Kan je me uitleggen wat de resolutie en aspect ratio zijn?

 

 

 

Wat is de lichtopbrengst (Ansi-Lumen) en hoeveel Ansi-lumen beamer heb ik nodig ?

 

 

 

Waar moet ik de beamer plaatsen?

 

 

 

Wat is Gain bij projectieschermen?

 

 

 

Wat is het verschil tussen een hoge en lage Contrastverhouding (Contrast ratio)?

 

 

Wat is het verschil tussen een Laser en Lamp beamer?